Residence at Mahalakshmi Layout

Home Design residential Residence at Mahalakshmi Layout

Residence at Mahalakshmi Layout

client name

Bhooshan

location

Mahalaxmi Layout, Bangalore

project area

2,300.0 SQFT

project duration

14 months

project type

Residential

project status

completed

The building was designed to accommodate a nuclear family.

Considering a very tight site dimension of only 22'0"x40'0" and building abutting each other, the house was designed in levels with skylights at specific areas to let in light into the building.

The house comprises of a living area spilling over into a kitchen and a dining in a split level. The kitchen draws its light through elongated windows which replace the daddoing tiles above the counter space.

The upper floors include two bedroom with attached toilet each flanked by a study room which extends out from the mid landing area of the staircase. This area also draws light through the skylight above it.

The top most floor has a barbeque deck with another guest room with attached guest toilet.

Save

Save

Save