Residence for Mr. Arora

Home Design residential Residence for Mr. Arora

Windmills Suites Paying Guest Accomodation

client name

Sachdeepak Sungh Arora

location

Purva Atria, Dollars Colony

project area

2,300.0 SQFT

project type

Apartment Interior

project duration

8 Months

project Status

Completed

The apartment was kept in very minimalist designs with wenge and white with tones of grey infused in it. The overall concept was kept in a very earthy tone.

The living room balcony was designed overlooking the forest area of the IAF campus abutting the property. Keeping the same in mind, the balcony was extended into the living room giving it a lot of depth. The flooring of the living room was finished in deck floor in shades of brown and accessible through folding stacking doors comprising of wooden frame and wooden louvers. The ceiling comprises of wooden rafters which is seen from the living room through glass arranged above the lintel beam of the folding stacking door.

The living room is in a combination of wenge and whites with grey wall papers at the backdrop of the tv unit. The coffee table is finished is a combination of marble and wenge veneer.

The kitchen area was opened up to accommodate in the dining area with a breakfast counter finished in marble. The crockery unit abuts the breakfast counter. The kitchen counter was finished in black granite and the overhead and below counter units were finished in white high glossy laminates complete with Hafele accessories.

The wall between the bedroom and dining room was pulled down and replaced with dry wall with curios rack finished in wenge. The balcony of the bedroom was included into the room to give a more enlarged look into the room.

The study area was divided into a meditation area and study area with study table and a sofa cum bed.

The sons room was designed to accommodate the drums set by including the balcony area into the room.

Save

Save

Save

Save